Ai umplut galetusa azi? Ghid pentru fericirea cotidiana a copiilor

Ghid pentru fericirea cotidiană a copiilor
28,00 RON

Distribuie acest produs:


Această cărticică înduioşătoare încurajează comportamentul pozitiv folosindu-se de conceptul unei găletuşe invizibile pentru a arăta copiilor cât este de uşor şi de satisfăcător să exprimi bunătate, apreciere şi dragoste prin „umplerea găletuşei”.


Găletuşa invizibilă pe care o purtăm cu toţii reprezintă sănătatea noastră mentală şi emoţională.

Cercetările experţilor în psihologia copilului ne arată că este un concept folositor gândul că fiecare copil este născut cu această găletuşă invizibilă. Părinţii şi ceilalţi adulţi din viaţa celor mici au responsabilitatea să îi hrănească, să îi mângâie, să se joace cu ei şi să le cânte pentru a-i putea ajuta să crească.

Cum pot folosi părinţii această carte?

 

-atunci când o citiţi împreună cu copiii voştri, gândiţi-vă la un model de găletuşă pe care să îl prezentaţi. Explicaţi-i apoi copilului cum el vă face viaţa mai frumoasă şi căutaţi moduri în care cel mic poate ajuta la umplerea găletuşei altor persoane;

 

-umplerea găletuşei poate deveni un mod de a privi lucrurie şi o cale uşoară de a afla de la copil despre modul în care se simte. Practicând zilnic acest obicei, cei mici pot învăţa să simtă bucurie şi satisfacţie atunci când îi ajută pe cei din jur să fie fericiţi şi în acelaşi timp îşi îmbunătăţesc sănătatea mentală şi emoţională;


-atunci când copilul acţionează cu răutate sau când îşi bate joc de alţi copii îi puteţi explica cum a golit găletuşa altcuiva. Bullying-ul poate fi ilustrat foarte uşor cu ajutorul acestei cărticele, arătând celor mici cum îi rănesc pe ceilalţi copii şi îi fac să se simtă trişti.


Părinţii pot descrie cum oamenii care încearcă să fure din găletuşa altora de obicei o au goală pe a lor. Şi că cea mai simplă metodă de a-ţi umple găletuşa proprie este să dai celorlalţi

 


Actualizată şi revizuită, cea de-a zecea ediţie aniversară îi va ajută pe micii cititori să înţeleagă mai bine faptul că a fură din găletuşa altcuiva este doar un comportament negativ, nu o etichetă permanentă, iar acest lucru nu ne ajută la umplerea propriei găletuşe, ci dimpotrivă.


Carol McCloud, Doamna Găletuşă, împreună cu echipa sa de umplut găletuşe, predă pentru educatori, afaceri, grupuri comunitare, biserici şi copii importanţa activităţii de umplere a găletuşei. 

Specialist în copilăria timpurie, Carol înţelege faptul că tiparele ce afectează stima de sine încep să se formeze la o vârstă fragedă şi că sunt alimentate de ceilalţi.

Carol este preşedinta Bucket Fillers Inc, o organizaţie educaţională din Brighton, Michigan, a cărei misiune este să creeze familii, şcoli, locuri de muncă şi comunităţi în jurul conceptului de umplere a găletuşei. Locuieşte în Venice, Florida, împreună cu soţul ei, Jack.

 

David Messing activează de-o viaţă ca artist, ilustrator, caricaturist, sculptor, scriitor şi instructor. De treizeci de ani, Dave, alături de soţia lui, Sandy, şi în ultimii ani alături de băieţii lor, Scott şi Adam, a predat în şcoala de arte a familiei.

Deşi Dave a petrecut mulţi ani proiectând şi construind suporţi, structuri şi miniaturi pentru reclame pe print sau pe film şi pentru aproape toţi producătorii de maşini, pasiunile sale din prezent sunt desenul şi ilustrarea de carte.

Specificațiile produselor
Numele atributuluiValoarea atributului
Detalii Produs
EdituraAct si Politon
Material CopertaNecartonat
An Aparitie2019