Recomandarea librarilor Bookstory

Dacă ar fi să aleg să fiu un personaj într-o carte de aventuri, cred că cel mai mult m-ar tenta una precum „Familia mea şi alte animale”, în care întâmplările, descoperirile, trăsnăile sunt atât de veridice pe cât de personale, trăite pe pielea lui de autor, pe atunci un puşti de 10 ani.

Familia lui Gerry pare la început una tipic englezească, însă avem de-a face cu  o văduvă cu patru copii, dar care peste noapte se hotărăsc că li s-a urât cu ploioasa şi bolnăvicioasă Anglie, vând casa şi se mută în Corfu... Ideea genială este a fiului mai mare, Larry, viitorul celebru romancier Laurence Durrell, cel mai excentric dintre fraţi.

În scurt timp, datorită pasiunii lui mezinului Gerry pentru natură şi animale (autorul va deveni de altfel un extraordinar naturalist), casa familiei devine o menajerie fantastică, în care membrii familiei, artişti, localnici şi animale de toate felurile, devin numai buni de observat şi catalogat, imposibil de ţinut în frâu, dar atât de uşor de îndrăgit.

Trilogia Corfu, cât şi ecranizările foarte reuşite, pe care vă recomand să le căutaţi, au fost pentru mine balsamul perfect pentru lunile de stat în casă şi doar visat la mare.