Harry Potter şi camera secretelor (#2)

Al doilea volum al celei mai de succes serii fantasy pentru tinerii cititori!
Autor: J.K. Rowling
58,58 RON

Distribuie acest produs:


Harry Potter are o vară plină: petrece o zi de naştere groaznică, primeşte avertizări sinistre de la un elf de casă pe nume Dobby şi fuge de la familia Dursley cu maşina zburătoare a prietenului său Ron.

La Hogwarts începe un nou an şcolar, iar Harry aude nişte şoapte ciudate pe coridoarele goale. Apoi au loc mai multe atacuri misterioase – previziunile sumbre ale lui Dobby par să se adeverească...

J.K. Rowling este autoarea celor şapte volume din seria Harry Potter, publicate pentru prima oară între 1997 şi 2007. Ideea pentru Harry Potter i-a venit, după cum se ştie, în timpul unei călătorii cu un tren care avea întârziere. În perioada în care a scris povestea a locuit în Anglia, apoi în Portugalia şi în cele din urmă în Scoţia.

Cărţile cuprinzând aventurile lui Harry, Ron şi Hermione la Şcoala pentru Vrăjitoare şi Vrăjitori Hogwarts au fost vândute în peste 500 de milioane de exemplare, au fost traduse în peste 80 de limbi şi au fost ecranizate în opt filme care s-au bucurat de un succes de casă enorm. Alături de această serie de cărţi, J.K. Rowling a mai scris în scopuri caritabile încă trei volume scurte: Quidditch: O perspectivă istorică, Animale fantastice şi unde le poţi găsi şi Povestirile Bardului Beedle, care ulterior au devenit sursa de inspiraţie pentru o nouă serie de filme, cu scenarii scrise de asemenea de J.K. Rowling, care îl au ca personaj principal pe magizoologul Newt Scamander. Cel mai recent film din serie, intitulat Animale fantastice: Crimele lui Grindelwald, a apărut în anul 2018.

J.K. Rowling a continuat povestea lui Harry adult într-o piesă de teatru, intitulată Harry Potter şi copilul blestemat, pe care a scris-o împreună cu dramaturgul Jack Throne şi regizorul John Tiffany, şi care se joacă cu mare succes în teatre din Europa, America de Nord şi Australia.

J.K. Rowling scrie de asemenea şi cărţi pentru adulţi: sub pseudonimul Robert Galbraith, este autoarea seriei de cărţi Strike, care au fost adaptate pentru televiziune.

J.K. Rowling a primit numeroase premii şi distincţii, printre care Ordinul Imperiului Britanic şi Companion of Honour; Legiunea de Onoare, Premiul „Hans Christian Andersen“ şi Insigna de Aur „Blue Peter“. Prin intermediul fundaţiei sale caritabile, Volant, susţine numeroase cauze; de asemenea, este fondatoarea organizaţiei caritabile pentru copii Lumos, care militează pentru o lume fără orfelinate şi instituţii, şi ajută la reunirea familiilor.

A vrut să fie scriitoare de când se ştie şi cel mai bine se simte când poate să stea într-o cameră, creând poveşti. Locuieşte împreună cu familia sa în Scoţia.

 

Cel mai recent proiect al autoarei este Ickabog.

Specificațiile produselor
Numele atributuluiValoarea atributului
Detalii Produs
EdituraArthur
ColectieArthur Gold
An Aparitie2016
Grup de varsta10+
Numar pagini400