Hat, Ovi... Eseuri de frizerie

Autor: OVIDIU BLAG
22,00 RON

Distribuie acest produs:


„Hát, Ovi… Eseuri de frizerie” este a patra carte scrisă de jurnalistul Ovidiu Blag: o serie de întâmplări povestite de frizerul Pál József Francisc, un personaj cu un simţ nemaipomenit al umorului şi totodată unul dintre reprezentanţii meseriaşilor clujeni de odinioară.

„Asta-i cartea tuturor celor care mai cred în zâmbet şi în poante bune. Şi da, a celor care mai cred în prietenia ce nu are graniţe de nici un fel” – Ovidiu Blag.

“Dacă un ascultător mediocru ascultă cu urechile, unul bun cu capul, iar unul desăvârşit cu sufletul, atunci pe Blag îl simţi ascultând cu inima în palme. O calitate esenţială la orice prozator, ascultarea îi vine ca turnată lui Blag (…). Avem un sitcom de cea mai bună calitate. De cel puţin cinci ori, pariez, o să vă sară mucii de râs. Fiecare povestire este un episod avându-l în prim-plan pe Ioji, frizerul” – actorul Dragoş Pop, în prefaţă.

„Cartea în sine zice ce are de zis. Eu am vrut să aduc un pic de recreaţie în viaţa noastră să uităm de toate” – Pál József Francisc, personajul principal al cărţii.

„La o primă lectură, cartea pare să fie o culegere de poante. Dar nu este deloc aşa. Se vede clar că este scrisă de un ziarist. Ziaristul are ochii unei insecte şi exerciţiul de observaţie de a reţine acele ziceri care ar trece neobservate omului obişnuit. Ovidiu a ştiut să decupeze din toată populaţia Clujului un personaj semnificativ. În ceea ce îl priveşte pe Ioji, el este acel tipul meseriaşului de odinioară, tot mai greu de găsit astăzi, care are o relaţie specială cu meseria lui şi cu clienţii lui” – Viorel Ilişoi, scriitor şi jurnalist.

Specificațiile produselor
Numele atributuluiValoarea atributului
Detalii Produs
Grup de varstaAdult
An Aparitie2020
Material CopertaNecartonat
EdituraRoxer