Leonardo da Vinci

A citi această biografie magnifică a lui Leonardo da Vinci înseamnă a face o călătorie prin viaţa şi opera uneia dintre cele mai extraordinare fiinţe umane din toate timpurile, în compania celui mai şarmant, informat şi intuitiv ghid imaginabil.
99,00 RON

Distribuie acest produs:


EL A FOST CEL MAI CREATIV GENIU DIN ISTORIE. CE SECRETE NE POATE ÎNVĂţA?

În această nouă biografie captivantă, autorul lucrărilor de succes despre Steve Jobs, Albert Einstein şi Benjamin Franklin, îl aduce la viaţă pe Leonardo da Vinci.

Pe baza a mii de pagini din uluitoarele carnete ale lui Leonardo şi a noilor descoperiri despre viaţa şi opera sa, Walter Isaacson ţese o naraţiune care uneşte arta şi ştiinţa lui. El ne arată cum geniul lui Leonardo s-a bazat pe deprinderi pe care le putem îmbunătăţi în noi înşine, precum curiozitatea pătimaşă, observaţia atentă şi o imaginaţie atât de jucăuşă încât cocheta cu fantezia.

Creativitatea sa, asemănătoare cu cea a altor mari inovatori, provenea din poziţionarea la intersecţia ştiinţelor umaniste cu tehnologia. Leonardo a jupuit carnea de pe feţele cadavrelor, a desenat muşchii care mişcă buzele şi apoi a pictat cel mai memorabil zâmbet din istorie în Mona Lisa. A explorat matematica opticii, a demonstrat felul în care razele de lumină lovesc corneea şi a creat iluzii prin schimbarea perspectivelor în Cina cea de Taină. Isaacson descrie, de asemenea, dragostea de o viaţă a lui Leonardo pentru punerea în scenă a unor producţii teatrale, susţinute de picturile şi invenţiile sale.

Abilitatea lui de a combina arta şi ştiinţa, simbolizată de desenul care s-ar putea să-l reprezinte pe el însuşi într-un cerc şi un pătrat, rămâne reţeta trainică a inovaţiei. Viaţa sa ar trebui să ne reamintească cât de important este să imprimăm, atât în mintea noastră, cât şi în cea a copiilor noştri, nu doar cunoaşterea primită, ci şi dorinţa de a o pune în discuţie – de a fi imaginativi şi, asemenea neadaptaţilor şi rebelilor talentaţi din toate epocile, de a gândi diferit.

„Dată fiind fascinaţia mea pentru Leonardo, am citit multe cărţi despre el de-a lungul timpului, dar nu am găsit niciuna care să acopere satisfăcător diversele faţete ale vieţii şi operei sale. Walter, un jurnalist şi autor talentat, a făcut o treabă extraordinară. [...] E ironic că un om care a trăit acum 500 de ani ne aminteşte de minunile vieţii moderne.” — Bill Gates

 Walter Isaacson este deopotrivă un adevărat savant şi un scriitor fascinant. Şi ce bogăţie de învăţăminte în aceste pagini. — David McCullough

Specificațiile produselor
Numele atributuluiValoarea atributului
Detalii Produs
Numar pagini624
An Aparitie2018
Material CopertaNecartonat
EdituraPublica