Politica de retur

Renuntarea la cumparare

1. Cadrul legal

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decât cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 zile începând de la ziua în care intra în posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul returnat trebuie sa fie în aceeasi stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au însotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

2. Exceptiile

Nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea urmatoarelor categorii de produse:

 • Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, socuri (nesemnalate ca si defecte estetice în primele 48 de ore de la receptionarea produsului). Produsul nou se livreaza dupa primirea si verificarea celui returnat într-un termen de maxim 14 zile;
 • Produse aduse pe comenzi speciale;
 • Furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca îsi va pierde dreptul la retragere.

Pentru produsele returnate folosite se va face diminuarea valorii conform OUG 34/2014, art. 14, alin. 3.

3. Exercitarea dreptului de retragere

 • Consumatorul informeaza SC MORIARTY BOOKS SRL cu privire la decizia de retragere din contract;
 • În termen de 48 ore lucratoare de la transmiterea notificarii, cumparatorul va primi pe e-mail numar de înregistrare si detalii cu privire la solicitarea înaintata.

4. Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

 • Costuri suportate de catre cumparator:
  • Costuri de retur si transport curier pentru produsul în cazul caruia cumparatorul renunta la achizitionarea produsului în termen de 14 zile de la receptia produsului. (art.14. punctul 2);
  • Daca produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca si nou, se va solicita o taxa pentru readucerea în stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vânzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, îi vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. (art.14.punctul 3).
 • Costuri suportate de catre vânzator:
  • Produs ce nu este conform cu specificatiile din oferta vânzatorului;
  • Produs ce nu este conform specificatiilor mentionate în comanda cumparatorului;
  • Produs nefunctional în primele 48 de ore de la receptie sau colete ce prezinta deteriorari la receptie.

Nota (daca defectul de nefunctionare este semnalat în primele 48 ore de la receptie).

5. Rambursarea sumelor

 • Rambursarea sumelor se va face în cel mult 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului, transmisa de catre vânzator (art. 13, punctele 1, 2, 3 si 4).