Sub cerul liber. Ghid practic despre cum sa traiesti in natura

Pentru orice persoană căreia îi place viaţa în aer liber sau care vrea să scape de limitările impuse de birou şi de casă, această carte este alegerea perfectă – o poveste plină de inspiraţie despre evadare şi aventură, despre dragostea pentru natură şi dorinţa de a trăi o viaţă simplă.
69,00 RON

Distribuie acest produs:


Pentru orice persoană căreia îi place viaţa în aer liber sau care vrea să scape de limitările impuse de birou şi de casă, această carte este alegerea perfectă – o poveste plină de inspiraţie despre evadare şi aventură, despre dragostea pentru natură şi dorinţa de a trăi o viaţă simplă.

În urmă cu 20 de ani, Markus Torgeby a renunţat la stilul de viaţă urban agitat şi a ales traiul într-o cabană mică, aşezată în mijlocul pădurilor din nordul Suediei. A trăit aici patru ani, în singurătate şi într-o armonie perfectă cu natura. În prezent, el, soţia sa Frida şi cei trei copii ai lor trăiesc într-o casă pe care Markus a construit-o singur în vecinătatea locului în care odată a supravieţuit doar cu fulgi de ovăz, apă de izvor şi ce a găsit în „cămara” pădurii.

Ilustrată cu fotografii uluitoare făcute de Frida, Sub cerul liber este povestea călătoriei lui Markus, a trecerii sale de la o tinereţe grea la traiul solitar în pădure şi, în final, la viaţa de familie. Torgeby este dovada puterii revitalizante a naturii, iar poveştile pe care le spune despre traiul sub cerul liber combină părerile sale filosofice şi pline de inspiraţie cu sfaturi practice despre cum se aprinde un foc, despre cele mai bune tehnici de cioplire a buştenilor şi despre cele mai bune metode de a căuta hrană. Deopotrivă un ghid practic despre cum să trăieşti în natură şi o reflecţie despre nevoia umană de a stabili o legătură cu lumea naturală, Sub cerul liber este o exemplificare fermecătoare a modului în care dorinţa de a avea o existenţă simplă a ajutat un om să găsească mulţumire şi să stabilească o legătură cu lumea din jurul lui. În plus, autorul vorbeşte cu multă simplitate despre lucrurile pe care le-a învăţat din această experienţă.

Markus Torgeby a fost un promiţător alergător de elită, dar o accidentare a pus capăt carierei sale şi i-a declanşat o criză existenţială. Cei patru ani petrecuţi în singurătate autoimpusă într-o colibă din pădurea Jämtland i-au redat liniştea şi sentimentul unui rost în viaţă. În prezent, Markus ţine conferinţe despre „ce anume este cu adevărat important” şi construieşte case şi paturi în aer liber. Autobiografia sa, Alergătorul (2015), s-a vândut în Suedia în aproape 50 000 de exemplare şi a fost tradusă în mai multe limbi.

Frida Torgeby este cea care a făcut fotografiile şi ilustraţiile pentru Sub cerul liber. A studiat fotografia şi este licenţiată a Academiei de Arte şi Meşteşuguri din Gothenburg, Suedia. De-atunci, Frida a lucrat, printre altele, ca expert în design la Volvo, însă acum are propria afacere, oferind servicii de fotografie şi design. Frida şi Markus coordonează împreună şi brandul vestimentar Torgeby (torgeby.com).

Titlul original: UNDER THE OPEN SKIES: A Practical Guide to Living Close to Nature
Ediţia I 2020, paperback, fotografii color

Specificațiile produselor
Numele atributuluiValoarea atributului
Detalii Produs
EdituraPublica
ColectieExtra
Material CopertaNecartonat
An Aparitie2020
Numar pagini192