Un om mai important decat oamenii

Puţine cărţi mi s-au părut atât de stranii încât să mă gândesc la ele după a treia, a patra relectură. A cui e vocea asta, de unde vine şi unde bate – încă mă întreb şi la o lună după ce am parcurs-o prima dată. – Alex Văsieş
Autor: Lucian Brad
35,00 RON

Distribuie acest produs:


Un super proiect care va schimba regulile jocului: curajos, artefactual, weird, pe generaţie. Cea mai outré producţie lirică pe care am citit-o în ultimii ani.

– Alex Ciorogar

Puţine cărţi mi s-au părut atât de stranii încât să mă gândesc la ele după a treia, a patra relectură. A cui e vocea asta, de unde vine şi unde bate – încă mă întreb şi la o lună după ce am parcurs-o prima dată.

– Alex Văsieş

De sub aura fresh se deschide o voce fragilă, totuşi extrem de puternică întru sinceritate, care iradiază ceva pur: e auto-preotul, inovează în empatie şi ne învaţă.

– Maria Miruna Solomon

Majoritatea industriilor creative impun următoarele principii: 1. produsul e prioritar; 2. oameni diferiţi au experienţe şi expertize diferite; 3. compusul e mai mult decât suma muncilor individuale. Un lucru bun că îl avem pe Lucian Brad să aducă această viziune şi în poezia românească. Ce a ajuns să fie numit experiment literar suferă de superficial sau reducere la tematic. Un lucru bun că avem Un om mai important decât oamenii, unde autorii sunt puşi nu doar în descrieri atmosferice şi puncte de reflecţie, dar în colaborare — oameni fizici care împreună obţin texte cu voci în contrast, dialog, progresie şi paralel. Când mi-a spus „Claudiu, facem volum” mi s-au pufoşit obrajii – una e plăcerea şi mândria când cineva îţi apreciază un text; în întregime alta e când apreciezi şi eşti apreciat la comun cu celălalt. În interacţiunile dintre viziuni, pe alocuri sinergetice, pe alocuri submisive, este o împreunare bună de trăit şi, cu atât mai important, eficient redată în text. Volumul are o diversitate vizibilă, tehnologică şi tematică — şi încă nu acesta e feature-ul pe care-l încadrez ca fiind cel mai bun, ci lipsa de compromis. Colaborarea nu devine o scuză sau pretext — poeziile nu duc lipsă de imaginar, vocabular, execuţie şi, per total, ani de muncă. Colaborarea ia ceva deja bun şi-l face next gen.

– Claudiu Ioan Maftei

Specificațiile produselor
Numele atributuluiValoarea atributului
Detalii Produs
EdituraOMG Publishing
An Aparitie2020
Material CopertaNecartonat
Numar pagini62